Início » Gastronomie » Drobenka z jablek a černého čaje: sladká podzimní pochoutka

Drobenka z jablek a černého čaje: sladká podzimní pochoutka

Doba přípravy: 30 minut Doba přípravy: 25 minut

Seznam ingrediencí pro přípravu jablečného a černého čaje pro 4 osoby

Objevte rustikální kouzlo mého jablečného a černého čajového crumble, sladké podzimní pochoutky, kterou si můžete vychutnat s celou rodinou!© Bezoleje

Na tento gurmánský crumble budete potřebovat :

  • 5 velkých jablek
  • 150 g mouky
  • 75 g hnědého cukru
  • 75 g měkkého másla
  • 1 sáček černého čaje
  • 1 špetka soli

Příprava

Postupujte pečlivě podle těchto pokynů:

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  • Sáček černého čaje spařte trochou horké vody a zalijte jím jablka. Nechte 15 minut marinovat.
  • Mezitím v míse smíchejte mouku, hnědý cukr a sůl. Přidejte po malých kouscích měkké máslo a konečky prstů vypracovávejte těsto, dokud nezískáte pískovou konzistenci.
  • Jablka naaranžujte do nádoby odolné vůči troubě a pokryjte je drobenkovou směsí.
  • Pečte 25 minut nebo dokud není drobenka zlatohnědá.
  • Dietetika receptu

    Objevte rustikální kouzlo mého jablečného a černého čajového crumble, sladké podzimní pochoutky, kterou si můžete vychutnat s celou rodinou!© Bezoleje

    Přečtěte si také  Tajemství jablečného koláče s černým čajem a kořením

    Tento recept je poměrně kalorický, na jednu porci připadá asi 400 kalorií. Můžete však snížit množství cukru podle své chuti, abyste snížili příjem kalorií. Jablka i černý čaj jsou bohaté na antioxidanty, takže se přesto jedná o zdravý dezert.

    Pokud chcete, aby byl crumble zdravější, můžete máslo nahradit nízkotučným margarínem nebo jablečným pyré bez přidaného cukru. Chcete-li bezlepkový crumble, nahraďte pšeničnou mouku rýžovou nebo kukuřičnou.

    Tipy a variace

    Chcete-li si zpestřit požitek, proč nezkusit exotičtější verzi tohoto crumble? Černý čaj můžete nahradit zeleným čajem matcha, čímž získáte nádech originality.

    Další možnou variantou je nahradit některá jablka hruškami nebo červeným ovocem. Experimentujte, součástí přípravy dobrého domácího jídla je také zábava v kuchyni..

    Jana Tlusta
    Skriven av : Jana Tlusta