Início » Gastronomie » Jak připravit vídeňskou kávu s cascarou hodnou velkého šéfkuchaře

Jak připravit vídeňskou kávu s cascarou hodnou velkého šéfkuchaře

Doba přípravy: 15 minut Doba přípravy: 15 minut

Seznam ingrediencí pro přípravu Café viennois à la cascara pro 4 osoby

Potřebujete následující ingredience:

  • 2 polévkové lžíce cascary (kávové kůže)
  • 1 litr vody
  • 4 lžíce cukru
  • 200 ml šlehačky
  • Čokoládový prášek na ozdobu

Příprava

Příprava Café viennois à la cascara je poměrně jednoduchá. Zde je návod, jak na to:

  • Začněte tím, že v hrnci přivedete vodu k varu.
  • Jakmile je voda horká, přidejte cascaru a nechte ji 10 minut louhovat. Je to trochu jako vaření čaje.
  • Po 10 minutách směs sceďte, abyste odstranili kaskáru.
  • Vraťte vodu s kaskárou na oheň, přidejte cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Zatímco se směs zahřívá, vyšlehejte smetanu do tuha.
  • Kávu podávejte v šálcích, navrch přidejte velkou porci šlehačky a na závěr posypte čokoládovým práškem.
  • Přečtěte si také  Tip od skvělých francouzských kuchařů

    Dietetika receptu

    Café viennois à la cascara není zrovna to, co byste nazvali dietním. Obsahuje kolem 200 kalorií na porci, a to hlavně kvůli šlehačce a cukru.

    Přesto můžete tento nápoj trochu odlehčit tím, že místo obyčejného cukru použijete sladidlo cukr a zvolíte nízkotučnou smetanu. Cascara je navíc bohatá na antioxidanty, což tomuto požitkářskému nápoji dodává zdravý nádech.

    @naadcoffee

    Různé druhy kávy, znáte je všechny? #naadcoffee #coffeetok

    Originální zvuk – Naad Coffee ☕️

    Tipy a variace

    Tímto základním receptem se neomezujte. Kávu můžete obohatit o vlastní příchutě.

    Například můžete do cascary přidat tyčinku skořice nebo několik vanilkových lusků, abyste získali extra chuť. A pokud máte opravdu chuť na sladké, proč nepřidat do šlehačky trochu karamelu nebo čokoládového sirupu?

    Pamatujte, že jediným omezením je vaše fantazie (a možná i váš pas, ha ha!).

    Přečtěte si také  Neomylný recept na čokoládový krémový dezert

    Tak se pusťte do experimentování a vychutnejte si svůj výtvor Café viennois à la cascara! Šťastnou ruku při ochutnávání!

    Jana Tlusta
    Skriven av : Jana Tlusta