Início » Gastronomie » Objevte čokoládovou a kávovou pěnu: neodolatelný požitek

Objevte čokoládovou a kávovou pěnu: neodolatelný požitek

Doba přípravy: asi 20 minut Doba přípravy: asi 5 minut

Seznam ingrediencí na přípravu kávové čokoládové pěny pro 4 osoby

  • 200 g hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička kávového extraktu

Příprava

Jednoduchý, chutný a úsporný recept: můj obal z lososa, snadný a chutný recept, který můžete sdílet s celou rodinou!© VracDrive

  • Čokoládu rozpusťte na mírném ohni v malém hrnci (nezapomeňte občas zamíchat, aby se nepřichytila ke dnu).
  • V míse oddělte bílky od žloutků. Bílky si nechte stranou na později.
  • Ke žloutkům přidejte cukr a kávový extrakt a šlehejte do pěny.
  • Rozpuštěnou čokoládu opatrně vmíchejte do vaječné směsi.
  • Bílky ušlehejte do tuha a pak je opatrně vmíchejte do čokoládovo-kávové směsi.
  • Pěnu rozdělíme na 4 verriny a před podáváním necháme alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
  • Dietetika receptu

    Tato čokoládovo-kávová pěna je sice lahodná, ale stále přiměřeně kalorická – na jednu porci připadá asi 250 kalorií. Pro ještě méně kalorickou verzi můžete moučkový cukr nahradit stévií, přírodním sladidlem bez kalorií. Rozhodněte se také pro 70% nebo více hořkou čokoládu, která je bohatá na antioxidanty a méně sladká.

    Přečtěte si také  spojení sladkosti a francouzské chuti

    @delicesbykhadouj

    Recept s thermomixem možno připravit i elektrickým mixérem #moussedecafé #coffee #coffeetiktok #coffeemousse #thermomix #foryou #pourtoi #tiktokfoodie #tiktokfood #recette #recipe

    Ranní káva – Chevy & Nalba

    Tipy a variace

    Chcete tuto čokoládovou kávovou pěnu trochu vylepšit? Zde je několik jednoduchých nápadů, jak si ji přizpůsobit:

    • Kávový extrakt nahraďte lžící oblíbeného likéru, abyste získali punc originality (třešňový likér se k čokoládě obzvlášť hodí).
    • Pro křupavější texturu přidejte hrst drcených vlašských ořechů.
    • Pro ještě větší požitek podávejte s domácí šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

    Varování Aby byla pěna úspěšná, nezapomeňte vyšlehat bílky do tuha. Především je skládejte opatrně, abyste je nerozbili.

    Užijte si vaření!

    Jana Tlusta
    Skriven av : Jana Tlusta