Doba přípravy: 20 minut Doba přípravy: 5 minut
Seznam ingrediencí na přípravu čokoládové pěny pro 4 osoby
Kdo by odolal dobré lehké čokoládové pěně? Zde je vše, co budete potřebovat:
- 200 g hořká čokoláda
- 6 vejce
- špetka sůl
Příprava
© Bezoleje
Dobrá příprava je klíčem k lahodně lehkému a krémovému výsledku. Postupujme společně podle těchto kroků:
Dietetika receptu
Čokoládová pěna je jistě chutná, ale je také vysoce kalorická – kolem 270 kcal na porci. Zkusme si ji tedy odlehčit:
- Vybírejte hořkou čokoládu se 70 % nebo více kakaa. Je bohatší na vlákninu a železo a obsahuje méně cukru.
- Polovinu čokolády můžete také nahradit jemně nastrouhanou cuketou. Zajímavé, ale funguje to! Stačí ji jen asi deset minut povařit v troše mléka, než ji vmícháte.
Tipy a variace
Chcete si pěnu trochu vylepšit? Zde je několik nápadů, které můžete vyzkoušet:
- Přidejte do rozpuštěné čokolády koření. Náznak pepře Espelette nebo skořice může vašemu dezertu dodat zcela nový rozměr.
- Pokud jsou vaše děti jako ty moje a milují všechno ovocné, přidejte navrch pár malin nebo kousků banánu – je to vynikající!
A tady to máte, přátelé! Doufám, že vám bude chutnat stejně jako nám pokaždé. Nezapomeňte, že vaření je především časem sdílení a radosti. Tak si ho co nejlépe užijte!