Início » Gastronomie » Tajemství neodolatelného tiramisu: Recept od francouzských šéfkuchařů

Tajemství neodolatelného tiramisu: Recept od francouzských šéfkuchařů

Doba přípravy: asi 30 minut Doba odpočinku v chladničce: nejméně 2 hodiny

Seznam ingrediencí na přípravu tiramisu pro 4 osoby

K přípravě tohoto lahodného italského dezertu budete potřebovat následující ingredience:

  • 250 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 50 g cukru
  • 200 g piškotů
  • 30cl silné kávy
  • Kakaový prášek

Příprava

@cestarpinbon

Zdá se, že tiramisu je ve Francii nejoblíbenějším dezertem, takže dnes si dáme rychlé a snadné tiramisu Kinder Bueno #fyp #foryou #pourtoi #tiramisu #tiramisukinder #tiramisukinderbueno #kinderbueno #nutella #recettefacile #recetterapide #recettesimple #recettetemaison #recettegourmande #recettefacileetrapide #recettesimpleetrapide #recettes #recette #recettedecuisine #ideerecette #recetteetudiant #dessert #desserts #ideedessert #dessertfacile #dessertrapide #recettesucrée

Sunroof – Nicky Youre &; dazy

Vytvořit chutné tiramisu není tak složité, pokud budete pečlivě dodržovat tyto kroky:

  • Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a poté vmíchejte mascarpone.
  • Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do předchozí směsi.
  • Každou piškotu krátce namočte do kávy a pak ji naaranžujte na mísu.
  • Piškoty pokryjte polovinou mascarpone směsi. Vrstvy opakujte.
  • Chlaďte v lednici alespoň 2 hodiny. Před podáváním posypte kakaem.
  • Přečtěte si také  Objevte čokoládovou a kávovou pěnu: neodolatelný požitek

    Dietetika receptu

    Je důležité si uvědomit, že tiramisu je bohatý moučník, jehož jedna porce obsahuje přibližně 450 kalorií. To je způsobeno obsahem tuku v mascarpone a cukru. Pro lehčí verzi však můžete část mascarpone nahradit sýrem fromage blanc. Tato verze bude samozřejmě méně krémová, ale stále lahodná.

    Objevte tajemství hladkého, neodolatelného tiramisu, tak jako to dělají velcí francouzští kuchaři!© VracDrive

    Tipy a varianty

    Nebojte se této italské klasice dodat vlastní osobitý nádech. Kávu můžete například nahradit amarettem pro mandlovou příchuť nebo Marsalou pro ovocnější tón. A co víc, proč ji nezkusit s jinými sušenkami, například se speculoos nebo palets bretons? Nezapomeňte, že vaření je také hřiště a nejdůležitější je se bavit. Přeji vám dobrou chuť s tímto báječným tiramisu !

    Jana Tlusta
    Skriven av : Jana Tlusta