Início » Gastronomie » Tip od skvělých francouzských kuchařů

Tip od skvělých francouzských kuchařů

Doba přípravy: 20 minut Doba vaření: 1 hodina

Seznam ingrediencí pro přípravu čaje Earl Grey crème brûlée pro 4 osoby

  • 500 ml crème fraîche
  • 100 g cukru
  • 4 žloutky
  • 2 sáčky čaje Earl Grey
  • Trochu cukru na karamelizaci

Příprava

  • Předehřejte troubu na 90 °C.
  • Crème fraîche přiveďte v hrnci k varu. Bez ohně nechte čajové sáčky louhovat 10 minut.
  • Mezitím lehce ušlehejte žloutky s cukrem, aniž byste je blanšírovali.
  • Jakmile se čaj vylouhuje, zalijte vejce za stálého míchání smetanou.
  • Rozdělte přípravek mezi crème brûlée ramekins.
  • Pečte 1 hodinu.
  • Jakmile krémy ztuhnou, nechte je vychladnout, než je posypete cukrem a zkaramelizujete pomocí kuchyňské svítilny.
  • Stravovací režim podle receptu

    Tento lahodný crème brûlée poskytuje přibližně 350 kalorií na porci. Díky vysokému obsahu cukru je možné snížit příjem kalorií použitím kokosového cukru, o kterém je známo, že má nižší glykemický index.

    Přečtěte si také  Tajemství jablečného koláče s černým čajem a kořením

    Část crème fraîche můžete také nahradit mandlovým mlékem, abyste snížili obsah tuku v receptu a zároveň zachovali jeho krémovitost.

    Tipy a varianty

    Vylepšete své dezerty tímto čajem Earl Grey crème brûlée, tipem velkých francouzských kuchařů!© Bezoleje

    Svět crème brûlée je bohatý a rozmanitý: neváhejte být kreativní! Pokud čaj Earl Grey není pro vás, můžete jej nahradit zeleným čajem Matcha pro exotický nádech. Nebo proč nelouhovat levanduli čajem pro lahodný provensálský nádech?

    Nezapomeňte na tip šéfkuchaře pro karamelizaci vrchní části vašeho crème brûlée: použijte v troubě kuchyňskou svítilnu, získáte přesnost a získáte zlatavý karamel bez rizika převaření smetany.

    Příjemné vaření a příjemnou zábavu!

    Jana Tlusta
    Skriven av : Jana Tlusta